Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Потік Афіші Статті Інформація

Автори / Вікторія Наріжна / Любко Дереш. Архе.

Любко Дереш перестав поміщатися в Мідних Буках. Ба більше — Любко Дереш перестав поміщатися в дбайливо написаних для нього світах Говарда Лавкрафта. «Жиліщний вопрос» завжди був рушієм прогресу, це нам ще Булгаков розповів. Так з’явилося «Архе».

Це нове творіння Дереша багато за що можна критикувати. Чим багато хто й займається. Сюжетну лінію не знайдеш, скільки не намагайся, стилістичні стрибки — будь здоров, а вторинності, вторинності!.. Повнісінькі абзаци!

Якщо ви не читач за покликанням, якщо у вас реінкарнувався якийсь запеклий літературознавець, не беріться за цей роман. Якщо ви — переродження якогось літературного критика, взагалі не підходьте до книжкових крамниць деякий час: зачекайте, поки наклад розгребуть. Але якщо ви любите, щоби вас дражнили, над вами знущалися, вас зіштовхували несподівано в якісь неперетравлювані вербальні нетрі, тоді витягали звідти заввиграшки за чуба, чемно запрошували до ґрунтовної бесіди, щоб закінчити її наркотичною оргією, підло заманювали за ріг і з-за нього стукали по голові мішком, повним всякого художнього мотлоху, — коротше, якщо ви нормальний, збочений, загартований читач постпостмодерної доби, то welcome to the real world, такий, яким бачить його пан Любко Дереш.

Ні, недоліки роману не оминуть і найдосвідченішого читача. В тексті є воістину зубодробильні місця, при споживанні яких виникає нервове почухування потилиці: це в мене проблеми з філософською рефлексією чи в автора проблеми зі стилем викладу?.. Але в усьому цьому, а особливо в недоліках, є одна чарівна, приваблива, по-наркотичному притягальна родзинка…

Як уже було сказано, Любкові Дерешу стало тісно в світах Говарда Лавкрафта. Зрештою, йому просто стало тісно в світах, створених не ним. Надійшов час прикладної деміургії. Саме тому в «Архе» ви більше не знайдете обачного молодого письменника з роману «Культ», який усе ще турбується, аби читачу було цікаво: тут потримаємо в напрузі, тут загадку підкинемо, тут помордуємо незнанням, тут підкинуту загадку розкриємо… На сторінках «Архе» пляше молоде, недосвідчене, нахабне та всесильне божество, широкими мазками пишучи свій світ з азартом справжнього неофіта. Помилки? Другорядність? Непрозорість стилю? Наївність міркувань? Мій світ — що хочу, те й роблю!

І найцікавіше ось що. Найобізнаніший, найрозбещеніший читач не може встояти перед спокусою слідувати нишком за юним божеством, разом з ним закрапувати очі «плазмою», слухати оперу скрипу і вигукувати імена галогенів, гуляти у Львові вулицею Набережною (про яку неуки кажуть, ніби вона не існує), а головне: дивитися, як-то воно — коли вперше творяться світи…

Спробуйте і ви. Бо таке мегашоу не щодня побачиш.

Вікторія Наріжна

 
 

Додав Art-Vertep 20 липня 2005

Про автора

Народилася 18 травня 1982 року. Народжуватися було спекотно. З того часу, до речі, в день мого народження спекотно чомусь завжди. В житті мені з усім непристойно поталанило: з батьками, з друзями, з чоловіком, з батьками чоловіка, з друзями ч

 

Коментарi

20 липня 2005

Віка, а книгу у вас вже можна придбати?

20 липня 2005

Книгу можна придбати тут http://artvertep.dp.ua/shop/books/196/1532.html

20 липня 2005

От за шо люблю стерво :) Він теж знає, шо у Львові є Надбережна вулка!

24 липня 2005

Прочитав. Після цієї книжки Дерешу треба або загинути, або зникнути, щоби назавжди стати великою українською легендою.

14 вересня 2005

А де можна порчитати цю книгу(на якому сайті)?

10 жовтня 2005

суперовий твір... давно чогось подібного до рук не потрапляло:)

04 лютого 2006

Андрухович , Жадан , Дереш... Давибіда -оце сила ,оце ультрагіпермегапостпостпостпостмодерн...

02 березня 2006

Любко Дереш FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!+ Твори(його)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

03 квітня 2006

Так Давибіда - це сила . Почитайте не пожалкуєте!

03 квітня 2006

А хто такий Давибіда?

04 квітня 2006

ot невігласи ! Давибіда - то такий дуже молодий , але дуже талановитий поет з Тернополя! Тернопіль живий!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

25 квітня 2006

я почитав Давибідую. Відпочиває ваш Дереш

06 травня 2006

Нажаль "Архе" у відстойних книгарнях Харкова не знайдеш ні за які гроші......інет........можливо..... Але мої руки доторкнулись нещодавно до "Поклоніння ящірці".........я просто в ауті......краще ніж пише Дереш не пише ніхто.......а я читала, повірте....від Гомера та Гесіода до Жадана та Карпи........нєа.....ніхто....... Дякую небесам, що наш світ брухту та ненависті ще породжує такі душі.....

13 травня 2006

дереш - лайно !!!! просто розкрутка хороша . все-одно Андрухович пише краще .

16 травня 2006

2 latspell Можу порекомендувати НАМІР! Тим більше, що його мають завезти в Білокнижник на днях, якщо ще не завезли! Це потужна річ. Проте не просто дах з*їде, він вибухне (це я обіцяю!), а ти будеш сидіти поодаль і дивитися на палаючу хату (читай : свідомість) і добре, якщо після цього вистачить глузду щось збагнути в цьому житті!

16 травня 2006

я краще витримаю інтригу)Просто вже тут замовив.

25 травня 2006

Туво, слухайте, недавно прочитали ми цей шедевр Дерешуні, "нет" слов!!!!!!! Дякую Богу, що навчив мене читати. Пиши ше Любчику!!!!!!!!!!!!!!!!!

03 червня 2006

Про Дереша почув нещодавно і зовсім випадково... Зі скаженим скрипом своїх можливостей, ледь-ледь знайшов "Культ". Під час читання, з кожною сторінкою, у мене все більше і більше виникало бажання, щоб цей шедевр ніколи не закінчувався! Але... ЙОГО ПОВИННІ ПРОЧИТАТИ УСІ!!! Він повинен бути не менш, ба навіть більш відомим ніж "Код Давінчі"!!! Мамо, дякую тобі, що я УКРАЇНЕЦЬ!!! %-)

Родіна-дочь
04 червня 2006

2 Asterix: ох ні фіга собі,як проперло!:)) Аж заздрю,чесно:)) (згадую свою улюблену футболочку "Дякую тобі,Боже,шо я не москаль!" :)))

03 серпня 2006

Дереш - Сила!!! Ще й земляк :) Культ + Ящірка = убивча суміш классних вражень! а Гопніколохштріхбики хай д**чать:)

УКРАЇНО ЗАБИВАЙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! УКРАЇНО ЗАБИВАЙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ЗАБИВАЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! УВЕСЬ СВІТ ПЕРЕМАГАЙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! УВЕСЬ СВІТ ПЕРЕМАГАЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

02 жовтня 2006
л

таке не можна читати

26 жовтня 2006

А де можна безкоштовно скачати "НАМІР!"

26 жовтня 2006

http://www.namir.deresh.info/

26 жовтня 2006

Тобто, тут можна скачати. Безкоштовно. Намір.

07 листопада 2006

Пане Любку, шо там далі?

09 березня 2007
=

а ніц там далі не буде

31 березня 2007

воно то все дуже круто, якби я його прочитала

23 квітня 2007

хм..... таке враження шо сюди ніхто не заходить. а ніхто не підкаже, як скачати Архе бо я вже все облазила, і ніде нема, кажуть шо вже і не буде, а я ж не прочитала

01 травня 2007

чи можна зараз десь купити АРХЕ?

02 травня 2007

Як говорив Арістотель, потрібно пристосовуватись. По-моєму, Любко добре пристосувався в цьому житті :) ! АЛЕ Ж ЯКИЙ ТАЛАНТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

28 травня 2007

де можна скачати Культ?

04 червня 2007

повернімось до теми Давибіди

14 листопада 2007

а хтось знає email Дереша?

хочу Любка фізично чесно!

28 грудня 2007

Люди, де можна скачати "АРХЕ"?

09 березня 2008

Люди де можна знайти Архе або Намір а то я вже просто у Шоці!!!!

19 квітня 2008

Культ:
http://lib.proza.com.ua/book/573 />
Архе:
http://fmm51.narod.ru/index.files/Deresh-Arhe.rar

Любко Дереш - Терезка та Парабола:
http://lib.proza.com.ua/book/58

Любко Дереш - Throbbing Gristle
http://lib.proza.com.ua/book/361

Любко Дереш - Намір
http://infostore.org/file/1715092/1319694/deresh_namir.rar

Любко Дереш - Поклоніння Ящірці
http://www.lib.proza.com.ua/book/618.txt

19 квітня 2008

Дереш форевер !!!! Ніколи не думав шо серед купи лайна яке читають гопи знайду книжку яку можливо і весело читати !

06 травня 2008

Дереш- це просто супер!!! прочитала "поклоніння ящірці", " культ" , "трохи пітьми" і дочитую "Намір!" і просто в шоці! як так можна класно писати? Дереш- респект тобі великий!!!

19 серпня 2008

Архе рулить

23 січня 2009

А ви читали сатиру на нашу не нашу владу Ігоря Січовика?Натрапив випадково. Називається "Дурилло". Там і про Путіна є - Лев Акулович Чхалін! Майже Сталін! А ще цікава, просто класична його повість "Неймовірні пригоди барона Мюнхгаузена в Україні" – там є оповідки про українське Пекло і український Рай. Повісті веселі, дотепні, легко читаються. Відірватися неможливо.
http://slovogray.narod.ru

26 липня 2010

Я читав "Нові пригоди Мюнхаузена"!Дуже смішне і класне!!!!А щодо Дереша-я його фанат!!!!!Прочитав всі його книги крім "Архе".Він просто геній!!!!!!А ще сподобалась його розповідь в Декамероні!
Народ,підскажіть де можна скачати безкоштовно "Архе"!!!!

10 серпня 2010

Не треба безкоштовно!

20 жовтня 2010

Я не можу зрозуміти що сталось із Гоцою Дралою у \\\"Намірі\\\"...Вона загинула?Класна книжка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Цікаво там є щось автобіографічне?????????????????

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска