Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Автори / Мистецька аґенція Арт-Вертеп / Дніпропетровському університету присвоєно ім'я Олеся Гончара

Дніпропетровському національному університету присвоєно ім'я Олеся Гончара. Відповідне розпорядження уряду N884-р видане 25 червня 2008 року.

Уряд прийняв пропозицію Міністерства освіти і науки про присвоєння Дніпропетровському національному університету імені видатного українського письменника, вченого і громадського діяча Олеся Терентійовича Гончара. Відтепер вуз іменується, як Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара. До цього часу він носив ім‘я 300-річчя возз’єднання України з Росією.

Олесь Гончар закінчив Дніпропетровський університет у 1946р., працював асистентом кафедри української літератури цього університету. Саме в Дніпропетровську було написано його роман «Прапороносці».

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара було засновано в 1918 році, завдяки наполегливим зусиллям місцевої інтелігенції й підтримці видатних українських вчених В. І. Вернадського, Д. І. Багалія, М. П. Василенка, Л. В. Писаржевського, за клопотанням яких уряд Скоропадського ухвалив рішення про відкриття університету у складі чотирьох факультетів: історико-філологічного, юридичного, медичного і фізико-математичного.

За матеріалами «Главред»

 
 

Додав Art-Vertep 27 червня 2008

Про автора

Мистецька Агенція «Арт-Вертеп» - громадська організація, заснована у 2001 році. Діяльність Аґенції охоплює всі напрямки сучасного мистецтва: музика, кіно/театр, література, образотворче мистецтво; ярмарки, спортивні змагання, історичні

Автори пов'язані с новиною

Олесь Гончар

 

Коментарi

Олександр Кузьмюк
27 червня 2008

Нарешті!!!!

Лайма
27 червня 2008

Хороші новини!!!!!!

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска