Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

MP3

Олег Скрипка Славень України (2008 р.) 3,05 Mb
Олег Скрипка Велике місто (2009 р.) 5,49 Mb
Олег Скрипка Галю, приходь (live 2000 р.) 2,37 Mb
Олег Скрипка Не питай (український романс) 3.33 Mb
Потік Афіші Галереї MP3 Товари Інформація

Автори / Олег Скрипка / Дніпропетровці затанцювали під етно-диско

3 жовтня в прес-центрі ІА «НОВИЙ МІСТ»

відбулася прес-конференція  «Фестиваль« Етно-диско вечорниці на Дніпрі! »

Організатор прес-конференції: мистецька агенція «Арт-вертеп», гуманітарний фонд «Культурна столиця»

На запитання журналістів відповіли:

• Засновник фестивалів «Країна мрій» і «Етно-диско вечорниці на Дніпрі!», Фронтмен групи ВВ Олег Скрипка
• Народний депутат України Святослав Олійник
• Керівник агенції «Арт-вертеп», музикант гурту «Вертеп» Тимофій Хом'як

За словами Олега Скрипки, фестивалю «Країна мрій» вже виповнилося п'ять років. «Ідея фестивалю виникла з-за того, що одного разу п'ятницю ввечері я не знав, куди піти. Довелося починати будувати свою «Країну мрій», в якій мені буде по-справжньому комфортно. Справа в тому, що в XIX столітті у молоді була продумана технологія знайомства і створення сім'ї. У 16 років хлопців і дівчат брали в «громаду», де вони під наглядом дорослих могли знайомитися, навчати народні пісні і танці, знаходити собі пару. Сьогодні на дискотеки ходять приблизно за тим же. От тільки порядку на дискотеках значно менше. «Етно-диско вечорниці на Дніпрі!» - Експортний варіант «Країни мрій» для Дніпропетровська. Городяни можуть не тільки послухати музику і потанцювати, але й познайомитися з роботами українських народних майстрів: вишивальниць, кузнецов, гончарів. Тут «Вечорниці» проходять вже в другий раз. Сподіваюся, їх популярність буде тільки рости. Ми намагаємося зробити кожен наш фестиваль несхожим один на інший. Для цього ми запрошуємо різних музикантів. Я сам на минулих «Вечорніцях» виступав в якості ді-джея, а на цих буду виступати разом з Le Grand Orchestre, колективом, що перетворює старовинні українські народні пісні у сучасні танцювальні композиції », - сказав він.
Олег Скрипка впевнений, що народні українські традиції в Східній Україні можна відновити за рік за умови державної підтримки. «Я говорю не стільки про підтримку грошима, скільки про підвищення престижу української культури в суспільстві. У цьому нам можуть допомогти ЗМІ, в першу чергу - телебачення і радіо. Поки що музиканти на зразок мене, що пропагують українську культуру - маргінали. Ми швидше виняток, ніж правило », - сказав він.
Святослав Олійник вважає, що «Етно-диско вечорниці на Дніпрі!» Стали справжнім дніпропетровським брендом. «Дніпропетровськ гідний культурних акцій, в яких беруть участь кращі музиканти України. Я радий, що в селах Дніпропетровської області зберегли стародавні традиції. Так, в Покровському районі до свята Покрови пройде фестиваль народної музики. У Межевском районі теж регулярно проводяться фольклорні акції. Зараз ми працюємо над створенням радіостанції, для якої українська музика стане формату », - сказав він.
Тимофій Хом'як зазначив, що «Вечорниці» не стільки відроджують старі, скільки створюють нові народні традиції. «Я розумію, що ми не повернемося в XIX століття. Ми повинні створити свої, нові традиції, прийнятні для городян XXI століття. При цьому пам'ять про старовинних народних традиціях сидить у сучасних молодих людей на генетичному рівні. Щиро звернувшись до молоді, ми можемо викликати інтерес до національної культури, підняти її на новий рівень. Я можу з впевненістю сказати, що Дніпропетровськ швидко українізується і це чудово », - сказав він.

Фотозвіт від Олександра Кузьмюка


 
 

Додав Art-Vertep 06 жовтня 2008

Про автора

Олег Скрипка (24 травня 1964) — український музикант, вокаліст, композитор, лідер групи «Воплі Відоплясова». Олег Скрипка народився в Ходженті (Таджикистан) у сім'ї українських переселенців.Виріс у Мурманській області Росії.

Автори пов'язані с новиною

Гурт мандрівних дяків Вертеп , Сонцекльош

 

Коментарi

ceny_bab
08 жовтня 2008

Невелика примітка, суто для Ірини Руденко :) - вже вдруге, тобто другий рік поспіль, МА "Арт-Вертеп" та Гуманітарний рух "Культурна столиця" запрошує та привозе фронтмена українського гурту "Воплі Відоплясова" Олега Скрипку до Дніпропетровська, і проводить фестиваль "Етно-диско вечорниці на Дніпрі".

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска