Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Дніпро / Концерт лауреатів всеукраїнського фестивалю поезії «МОЛОДЕ ВИНО» та Літературного конкурсу від МБФ «Смолоскип»

24 БЕРЕЗНЯ 17.00

Арт-центр Квартира (вул. Червона Площа, 3/1)

Жива поезія 18-тирічної витримки.

Nota Bene: Тільки для дегустаторів.

24 березня 2011 р.

11:00. ДНУ. 1-й корпус. Факультет української і іноземної філології та мистецтвознавцтва.

17:00. Арт-Центр Квартира (вул. Червона площа 3)

За участі:

м. Київ : Володимир Цибулько, Олесь Корж, Сергій Пантюк, Юрко Нога;

м. Полтава: Максим Солодовник;

м. Івано-Франківськ: Василь Карпюк;

м. Запоріжжя: Іра Цапліна, Марина Брацило, Юрій Ганошенко, Олесь Барліг, Антоніна Ряховська;

м. Дніпропетровськ: Макс Волохань, Ярослав Апрасюхін та ін.

«Молоде вино» народилося в Києві навесні 1993 року. Його започаткувала Творча агенція «500», а саме Максим Розумний, Андрій Кокотюха, Сергій Руденко у вигляді літературних читань, які на той час поєднали значну частину прогресивної творчої молоді. За сприяння Міжнародного благодійного фонду «Смолоскип» на чолі з його засновником Осипом Зінкевичем та однойменного видавництва «Смолоскип», «Молоде Вино» стало загальноукраїнським щорічним Фестивалем живої поезії, що згодом отримало офіційну реєстрацію з боку державної адміністрації.

На конкурсних засадах традиційно визначалися переможці регіональних турів, які надалі боролися за звання найкращих поетів країни на фінальному відборі в м. Києві. Фіналісти ж заразом із символічним свічником ручної роботи у вигляді жаби (втіленням просвітлення, бо на той час український літературний процес у засновників конкурсу асоціювався з болотом) отримували визнання «майстрами пера», і, доки самі брали участь у подальших фестивалях, то їхня творчість оживала на сторінках численних видавничих проектів .

Загалом, протягом всього періоду існування МБФ «Смолоскип», щорічно втілюючи у життя фестиваль поезії «Молоде Вино» та літературний конкурс, створило певне культурне середовище, вишукуючи молоді «нетитуловані» таланти поза сталою літтусівкою . Де? А просто усюди. І, хоча такі поняття як «дев'яностники» та «двотисячники» є відносними – так чи інакше – як мінімум два покоління сучасних українських поетів та прозаїків, тих, кого ми просто любимо, маловідомих та тих, чиї імена натепер стали визитівками нашої епохи, вийшли саме з цього осередку.

Звертаємо вашу увагу, що з 2011 року став модернізованим формат конкурсу. До розгляду журі приймаються короткі відеоролики із записом авторського читання поезій.

- Відеоролики можуть бути записані мобільним телефоном, цифровими фотоапаратом чи відеокамерою та мають бути розміщені на ресурсах youtube.com, vimeo.com чи подібних;

- адресний рядок (покликання) на ролики надсилати електроною поштою на: molodevyno@gmail.com ;

- у 2011 році - конкурсний прийом відеопоезії: до 15 квітня ;

- вік конкурсантів - від 15 до 30 років.

До 20 квітня журі “Молодого вина” прослухає / прогляне всі надіслані ролики і визначить 10 фіналістів, котрі приїдуть до Києва, аби взяти участь у підсумковому змаганні.

І тепер, відзначаючи своє 18-тиріччя «Молоде Вино» , запрошує Вас на концерт за участі лауреатів фестивалю різних сезонів, членів журі, переможців відбіркових турів та численних друзів.

Організатор - Мистецька Аґенція «Арт-Вертеп».

Координатор - Юліана Степанова.

За додатковою інформацією можна звертатись

за тел.+38 050 945 28 45; +38 0562 33 55 82 та на juliana.world@gmail.com

 

Про авторів

Мистецька аґенція Арт-Вертеп , Максим Волохань , Сергій Пантюк , Володимир Цибулько , Олесь Корж

Додав Sh.Ocean 23 березня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска