Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Дніпро / Майстер-клас: Оберіг "Вогняний Кінь 2014" (мотанка)

Культурний Центр "Арт-Вертеп", вул. Червона, 11, т. 050 361 62 82
80 грн.

У слов’янській культурі Кінь – це символ енергії й сили, пристрастей та інстинктів, а також вірності і відданості у праці, у щоденних турботах. Предковічно коні були помічниками богів, воїнів-козаків і, головне, хліборобів. Кінь - працьовитий, войовничий і творчий дух.

Вогняний кінь – це символ нескінченної творчої енергії. Він біжить крізь час та вимір протягом багатьох тисячоліть та залишає за собою вогонь – силу, яка запалює новими ідеями творчих та свідомих людей.

Мотанка "Вогняний Кінь" буде нести в собі й властивості оберегу саме для тієї родини, яка його змотала власноруч!

Лялька-мотанка відома з незапам'ятних часів і була оберегом в українській родині. Головне призначення ляльки - берегти душу свого власника від зла й нечистих помислів. Це могутній магічний талісман та символ зв'язку між поколіннями, знана в багатьох традиційних культурах земної кулі.

В давнину такі ляльки використовувалися як ритуальні, обрядові, а потім колекційні. Майструють ці ляльки зазвичай з природних матеріалів, натуральних тканин, фрагменти старовинних вишивок і мережева.

Майстри, що роблять колекційні ляльки, які вже мають художнє та естетичне значення використовують голку для оздоблення - і то лише вбрання. Всі інші, найважливіші деталі ляльки-оберегу, дотепер виготовляють без застосування голки. Символічним є те, що лялька-мотанка не шиеться, а робиться за допомогою ниток, стрічок, лише шляхом намотування.

В основі української ляльки-мотанки хрестоподібна фігура, де єдина об'ємна деталь-це голова. Майстер змотує спіраль-символ безконечності Буття і вічності. Хрест є й оберегом-символом Сонця, життя і нових починань, символізує саму людину, гармонію фізичного світу(горизонталь) і духовного (вертикаль). Вважається, що лялька-мотанка повинна бути безлика, а та, яка служить берегинею - ще й з хрестом замість обличчя. Не можна малюваті обличчя ляльці, вона не повинна ні на кого бути подібна, щоб не завдати шкоду. Обов'язково лялька мотається за рухом сонця-тоді вона принесе вдачу та щастя.

Тривалість майстер-класу: 2 години
Максимальна кількість учасників: 8 людей

Вартість: 80 грн (для дорослих)
Місце проведення: Культурний Центр "Арт-Вертеп", вул. Червона, 11
Дати проведення майстер-класу: 5, 12, 19 січня 2014 р.
Початок о 12:00 Попередній запис - обов'язковий! Заявку надсилайте за адресоюartvertep@gmail.com
Узгодження деталей за телефоном:
 +38 050 361 62 82

 

Про авторів

Культурний центр Арт-Вертеп , , Валентина Передерій

Додав nady 21 листопада 2013

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска