Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Івано-Франківськ / IV Міжнародний етнографічно-фольклорний фестиваль "Родослав"

04-06 ТРАВНЯ

Івано-Франківськ

4-6 травня нагоди 350-річчя міста Івано-Франківська проходитиме IV Міжнародний етнографічно-фольклорний фестиваль "Родослав".

За словами начальника управління культури облдержадміністрації Володимира Федорака, учасниками «Родославу» будуть не лише фольклорні колективи з України, а й з діаспори.

У програмі: 4 травня до 18.00 год. – заїзд, поселення та реєстрація учасників фестивалю.

5 травня: з 10.00-10.30 на площі біля пам»ятника івану Франку-збір святкових колон учасників фестивалю з покладанням квітів до піфдніжжя пакм»ятника Каменяреві.

10.30-11.00 – урочиста хода учасників фестивалю - вул. Незалежності – Вічевий майдан – площа Ринок.

10.30-18.00 – виставка робіт майстрів народного, декоративно- ужиткового мистецтва Івано-Франківщини та інших областей України (вул. Незалежності, Вічевий майдан).

11.00-12.00 – на площі Ринок-урочисте відкриття IV Міжнародного фольклорного фестивалю етнографічних регіонів України “Родослав”.

12.00-18.00 – виступи учасників та гостей “Родославу” (площа Ринок, Вічевий майдан);

16.00-22.00 – культурно-мистецька програма “Храм української родини” в районах та містах області за участю учасників фестивалю, художніх колективів і виконавців України і з-за кордону.

6 травня : 12.00-18.00 – урочисте закриття та гала-концерт за участю кращих колективів, виконавців та гостей IV Міжнародного фольклорного фестивалю етнографічних регіонів України “Родослав” (Вічевий майдан);

12.00-16.00 – виставка декоративно-ужиткового мистецтва та виступи колективів професійно-технічних та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (площа Ринок);

16.00-19.00 – виступ муніципальних та аматорських колективів м.Івано-Франківська (площа Ринок).

Довідково: Відповідно до Положення про IV Міжнародний фольклорний фестиваль етнографічних регіонів України “Родослав”, мета і завдання цього фестивалю, що проводиться обласною державною адміністрацією, управлінням культури облдержадміністрації, виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради за організаційно-творчої підтримки Міністерства культури і туризму України та з ініціативи Всеукраїнських асоціацій і об’єднаних товариств етнографічних регіонів України, - відродження та збереження традицій і обрядів, що побутували у гуцулів, бойків, лемків, покутян, опілян, буковинців, волинян, подолян, поліщуків, слобожанців, кубанських козаків, виявлення спільних джерел їх виникнення і розвитку, сприяння успішному втіленню в життя та популяризації народної творчості шляхом ознайомлення з творчими колективами, окремими виконавцями і майстрами декоративно- ужиткового мистецтва.

Основним завданням «Родославу», що на Прикарпатті є традиційним фестивалем і проводиться раз у три роки, є вивчення та практичне знайомство з джерелами автентичного фольклору найбільших етнографічних регіонів українців, пошук та залучення до вивчення фольклору науково-дослідницьких гуртів, окремих збирачів матеріальної та духовної культури, студентської та учнівської молоді, посилення впливу традиційного народного мистецтва на духовне та естетичне збагачення українського народу.

Програма Міжнародного фольклорного фестивалю етнографічних регіонів України “Родослав» включає виступи творчих колективів з концертними програмами у районах області, фольклорні світлиці в навчальних закладах та музеях, виступи на майданах та площадках міст, фольклорному святі “Галицьке подвір’я”. Упродовж усіх фестивальних днів відбуваються виставки народного, декоративно-ужиткового мистецтва.

У межах фестивалю проводяться концертні виступи виконавців у таких номінаціях:

у пісенному жанрі - фольклорні колективи;

в інструментальному жанрі - троїсті музики;

у хореографічному жанрі - танцювальні колективи.

Учасники фестивалю у пісенному жанрі виконують по два пісенних твори, загальна тривалість виконання яких не повинна перевищувати 10 хвилин, з музичним супроводом або акапельно.

Фольклорні колективи можуть представляти на фестивалі один фрагмент обряду (весільного, рекрутського, обжинкового та іншого) тривалістю до 20 хвилин.

Учасники виступу в інструментальному та хореографічному жанрах виконують два твори, загальна тривалість яких не повинна перевищувати 10 хвилин.

Фестивальну програму в кожній номінації складають концерти учасників. Норма представлення на фестиваль від області – 1 (один) колектив відповідного жанру.

Кращі колективи та виконавці беруть участь у гала-концерті фестивалю.

 

Про авторів

Мистецька аґенція Арт-Вертеп

Додав Chyzh у неділю о 15:27

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска