Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Київ / Виставка дерев`яної скульптури Василя Бовича «Дідизна» прадавній язичницькій та християнській духовності українців

05-17 КВІТНЯ

Арт-холл«Кайрос» Ольги Богомолець (вул. Інститутська 22/7, вхід з вул. Шовковичної)

Прадавні символи язичництва покажуть у Києві

Понад 80 робіт, вирізьблених з дерева та присвячених прадавній язичницькій та християнській духовності українців, покажуть у Києві з 5 по 17 квітня.

Виставка «Дідизна», на якій будуть представлені твори одного з найяскравіших представників сучасного декоративно-прикладного мистецтва Гуцульщини Василя Бовича, відбудеться в арт-холі «Кайрос» під патронатом мецената та громадського діяча Ольги Богомолець.

Косівський митець Василь Бович відзначається унікальним стилем і використовує особливу техніку різьблення по дереву – графіку в дереві. Крім, власне, різьби, застосовується тонування, аплікація писанковою шкарлупою, декорування штучними кораликами та перлами.

У творчому доробку відомого гуцульського митця є чимало знакових творів. Багато з них зберігаються в українських музеях та приватних колекціях.

«Дідизна» – це особливе тематичне зібрання робіт, яке дозволяє зазирнути у духовні глибини наших предків. Твори, представлені на виставці, відзначаються піктографічною стислістю, втілюють архетипні образи язичницької віри, випромінють чисту енергія знаку-оберегу, знаку-символу.

Василь Бович багато років присвятив вивченню особливостей вірувань давніх українців, язичницькій і християнській символіці та втілив це у дереві. За словами митця, через свої роботи він прагне повернути співвітчизників до витоків духовного джерела та донести краплини української обрядовості, звичаєвої культури майбутньому поколінню.

Відкриття виставки відбудеться 5 квітня о 17:00 год. в арт-холі «Кайрос» Ольги Богомолець (вул. Інститутська 22/7, вхід з вул. Шовковичної).

На відкритті виставки будуть присутні мистецтвознавці, представники рідновіри, діячі культури, фольклористи, етнографи, поціновувачі декоративно-прикладного мистецтва.

Кияни та гості столиці матимуть змогу відвідати виставку щодня, крім неділі та понеділка, вхід вільний. Графік роботи арт-холу можна дізнатися за тел: 097 011 72 10

 

Про авторів

Мистецька аґенція Арт-Вертеп , Ольга Богомолець

Додав Chyzh 04 квітня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска