Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Київ / Галерея «АВС-арт» презентує виставку Володимира Луцика "Інтермецо на семи пагорбах"»/Малярство

18 КВІТНЯ - 12 ТРАВНЯ 11:00-19:00

Галерея «АВС-арт» (вул. Воздвиженська, 10-Б)
Вхід вільний!

Володимир Луцик – вихованець львівської школи живопису, що вже більше десяти років мешкає в Італії. Потрапивши в Місто на семи пагорбах, Рим, художник поринув в атмосферу багатовікового європейського мистецтва, котра сформувала його захоплення античними розписами й класикою іконопису. Так сформувалася особлива живописна мова мистця-інтелектуала, що занурений у пошуки сакруму первинного образу.

«Інтермецо на семи пагорбах» – виставка, якою Володимир Луцик повертається в український мистецький простір після численних виставок за кордоном. Адже він переконаний, що тільки в Україні зможе уповні реалізувати себе як художник.

В роботах майстра дивує часова невідповідність своєрідної живописній магії, що захоплює уяву глядача. А колірна гама сприймається у нерозривній єдності з особливими майстерно використовуваними технологічними прийомами. Ефект старої стіни-тиньку, поверхні, немовби позначеної столітньою дією сонця, вітру й пилу, досягається зіставленням вишуканих, дещо розбілених, притлумлених пастельних тонів та тонким шаром нанесеної барви. Крім того, площина полотна вкривається тріщинками, кракелюрами, фарба в деяких місцях немовби відлущується, нерівномірно лягає краями картини. Художник спрямовано творить ілюзію давньої реліквії, що ніби прагне промовляти до нас із сивої давнини.

Камерність творів мистця уповні відповідає домінантній у його працях сакральності, що, зрештою, не залежить від присутності звичного іконописного мотиву. Живописні полотна прагнуть індивідуального спілкування, звучать живими знаками, своєрідними тайнописами, які несуть до нас закодовану інформацію. Пізнати їхній інтелектуалізм належить активній співпраці глядача, його здатності «настроюватися» на відповідні духовні регістри.

Про автора

Народився 5 січня 1968 року в місті Золочеві Львівської області.

Закінчив Львівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва (1991). Член Національної спілки художників України (з 1995 року).

Учасник регіональних та міжнародних виставок із 1993 року.

Відкриття виставки – 18 квітня о 18:00 в галереї «АВС-арт» за адресою:

м. Київ, вул. Воздвиженська, 10-Б.

Контактний телефон: (044) 425-90-90.

E-mail: avs_art@i.ua. Наш сайт: www.avsart.com.ua

Виставка працює по 12 травня з 11:00 до 19:00, окрім неділі та понеділка. Вхід – вільний.

 

Про авторів

Мистецька аґенція Арт-Вертеп

Додав Chyzh 11 квітня 2012

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска