Увійти · Зареєструватися
 

Галереї

Потік Афіші Галереї Статті Інформація

Автори / Пилип Захмарний / «Jazz Bez» - 10 років джазу!

Найбільший джазовий фестиваль України святкує своє десятиріччя. На початку грудня «транскордонний джазовий марафон» поєднає тринадцять міст України та Польщі: Харків, Севастополь, Тернопіль, Луцьк, Івано-Франківськ, Рівне, Ужгород, Люблін, Перемишль, Санок, Новіци, Сенкова. Ідеологічним та організаційним центром фестивалю був, є і буде Львів.

Цього року на фесталі: 26 колективів, 130 музикантів із Польщі, Росії, Грузії, Литви, Португалії, Аргентини, Канади, Вірменії, Нідерландів, Швейцарії та України. Родзинкою фестивалю є поєднання максимальної кількості джазових стилів (swing, fusion, bebop, jazz rock, funk, cool, free jazz…) та імпровізаційної музики.

Меломанів тішитимуть своєю майстерністю:

New Trio (Польща) – «постколтрейнівський» проект відомих польських джазменів братів Смочинських і видатного російського барабанщика Олександра Зінгера.

The Second Approach Trio (Росія) – номінанти трьох премій Асоціації джазових журналістів Росії, котрі імпровізують із академічною музикою, джазом та фолком як музичний театр.

Alex Maksymiv Projekt ( Канада-Нідерланди-Португалія-Аргентина) – проект гітариста українського походження, що народився у Канаді, вчиться в Нідерландах та грає у «JazzClub.Lviv».

Tatiana Balakyrska & Free-SpokenBand (Росія-Україна) – проект вокалістки, редакторки UAjazz.Com та журналу Джаз.Ру Тетяни Балакирської і тріо молодих музикантів із Єкатербурга, котрі виконують жорстку інтелектуальну музику у стилістиці hard jazz.

Litvinyuk Acoustic Jazz (Україна) – новий проект учасників улюбленого львівською публікою гурту «ShockolaD», що творить джазові обробки скандинавської музики.

Karolak Quartet (Польща) – проект іменитого польського джазового композитора та мультиінструменталіста Войцеха Кароляка.

Futurethno (Польща-Україна) – проект молодих, проте досвідчених музикантів пропонує інтерпретації фолку через джаз, електронну та академічну музику.

LeLa project- KRUNK (Вірменія-Україна) - у програмі «KRUNK» гурт на основі давніх етнічних пісень творить європейський джаз з відтінком вірменського суму.

PERVOE SOLNCE (Росія) – проект відомого російського вібрафоніста Владіміра Голоухова та «інтелектуального діджея» Дмітрія Студітского. Музику автори характеризують як break-beat з елементами трансу і джазу.

FULL BLAST [BROETZMANN-PLIAKAS-WERTMUELLER] (Швейцарія) – проект легенди фрі-джазу німецького саксофоніста Петера Брьотцмана, який за життя став класиком світового джазу.

Joachim Menсel Trio (Польща) – проект одного із найвідоміших музикантів Польщі – клавішника та композитора Йоахіма Менцеля добре знаний львівською публікою завдяки виступам на фестивалях «Jazz Bez». Це вишуканий джаз для інтелектуалів.

PORTRETY (Roman Ross Quartet) (Україна-Польща) – проект подружжя Росів (скрипаля Романа та вокалістки Зоряни) із польськими музикантами Waclaw Zimpel – кларнет, Robert Kusiolek – акордеон.

Yuriy Yaremchuk & Aleksey Lapin (Україна-Росія) – зірковий дует імпровізаторів Юрія Яремчука та Алєксєя Лaпіна.

Old Rzech Jazz-Band (Польща) – це традиційний біг-бендовий джаз в Орлеанському форматі, який грають досвідчені музиканти.

BrassBastardz (Литва) – легкий і мелодійний нью-джаз із Литви.

LT acidjazz orchestra (Литва) – проект складається із музикантів двох литовських гуртів – BrassBastardz та InSearch, який грає різнопланову музику з елементами nu jazz, ф'южну, альтернативних жанрів, року і drum'n ' bass.

BekBekson Trio (Грузія) – тріо грузинських музикантів, котрі експериментують із інструментами, звуком та змістом, джазом, роком, авангардом, нойзом, класикою творячи оригінальну ф’южн музику.

DagaDana (Польща – Україна) – проект у якому поєднуються джаз, фолк, drum&bass, електроніка і видобування звуків з окарин, гармонік, різноманітних іграшкових музичних інструментів.

Довідка:

«Jazz Bez» – один із найвідоміших та найбільш тривалих джазових фестивалів нашої країни, котрому не тільки до змоги успішно прожити 10 років, але й вдається кожного разу збільшувати аудиторію, запрошувати титулованих виконавців з цілого світу та приєднувати до джазового руху нові міста.

Почавшись у 2000 році із виступів кількох джазових колективів у Львові та Перемишлі, тепер "Jazz Bez" поширився на культурні центри України та Польщі і щороку дивує грою кращих джазових музикантів.

«Jazz Bez» – це десять днів джазу: традиційного і авангардного, українського та світового, елітарного і водночас доступного.

Десятий "Jazz Bez" обіцяє бути особливо вишуканим та насиченим.

Вся інформація про "Jazz Bez": www.dzyga.com

 
 

Додав Gon 05 листопада 2010

Про автора

Всесвітньо невідомий автор, який не вірить у силу слів, проте у вільний від натхнення час займається словоблудством і рукоприкладством. Живе всюди, де перебуває. мріє про те, щоб хоч щось здійснилось без зайвих зусиль.

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска