Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Галереї

Потік Галереї Інформація

Автори / Данило Галкин / Епатаж, ажіотаж та розбещені асоціації. Прокуратура в пошуках порнографії

Чим цікавиться сучасне мистецтво? Зазвичай, найбільш болючими та актуальними проблемами часу.  Сучасне мистецтво – це такий собі лакмусовий папірець.  Реакція, правда, іноді виходить непередбачувана…

Хто цікавиться сучасним мистецтвом? Насамперед, це прокуратура Дніпропетровська, до якої надійшла заява зі звинуваченнями у пропаганді педофілії та розповсюдженні дитячої порнографії на адресу художника Данила Галкина – номінанта на Премію PinchukArtCentre 2011. Його проект «БДСМ-2222, Зворушливі моменти» (розшифровується як "Бережіть(ся) Дітей: Спокусливі Маляви") ви можете подивитись тут та вирішити для себе особисто, чи вбачається вам у цих малюнках приниження дитячої гідності. Також варто прочитати опис проекту, щоб розібратися в авторській концепції, адже вирвані із контексту, малюнки спричиняють суспільне обурення та потік звинувачень. Насправді ж, проект має на меті звернути увагу на проблеми дитячого сексуального виховання.

Чому автор зробив це саме так – погодьтеся, його приватна справа та його бачення. До того ж епатаж, як засіб привернення уваги до проблеми, вже давно не є чимось новим, але діє безвідмовно. А цей ажіотаж та навіть, у деякому сенсі, паніка навколо проекту, доводять актуальність питань, які він порушує.
Чи є достатньою підставою для позову чиїсь асоціації? Адже до порнографії  творчість художника наразі не віднесли. До мистецтва, щоправда, також. І поки у його роботах намагаються відшукати порно, Данило Галкин готується до подальших гастролів.

Дарина Тітова, artvertep.com

Матеріали по темі:
Художника Данила Галкина звинуватили у розповсюдженні дитячої порнографії
Проект "БДСМ" Бережіть(ся) Дітей: Спокусливі (Галерея)


 

 
 

Додав ceny bab 04 лютого 2012

Про автора

У рамках експериментальної арт-групи «2222», що складається з альтер-особистостей одного автора, створено твір, виконаний в жанрі антиутопії, що описує тоталітарна держава, кероване «чотирма міністерствами», кожне з яких відпові

Автори пов'язані с новиною

Дарина Тітова , Мистецька аґенція Арт-Вертеп , Pinchuk ArtCentre

 
Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска