Увійти · Зареєструватися
 

Учасники

Україна / Цикл дискусій «ДНК МІСТА» в Україні

17-26 ТРАВНЯ

...
Вхід вільний

Мистецька аґенція «Арт-Вертеп» та Квартальник «ResPublika Nowa»
за підтримки Польського Інституту у Києві представляють:

ЦИКЛ ДИСКУСІЙ «ДНК МІСТА»
Участь громадян у творенні культурної політики міста
Досвід Польщі для України

Раді запросити вас на дискусії за участі
експертів Польщі та України з питань культурної політики міст:

з 17 по 26 травня 2011 р. в 5-ти містах України:

17 травня 2011 р. - Дніпропетровськ, Дніпропетровський університет економіки і права, 13:00
модератор
– Тимофій Хомяк
експерти - Артур Целінські, Олександра Шиманська

18 травня 2011 р. - Одеса, Єврейський культурний центр, 16:00
модератор
– Катерина Радченко
експерти - Артур Целінські, Олександра Шиманська

19 травня 2011 р. - Київ, Арт-центр «Я Галерея», 14:00
модератор
– Ірина Славінська
експерти - Артур Целінські, Олександра Шиманська

24 травня 2011 р. - Харків, Культурний центр «Indie», 14:00
модератор
– Олешко Світлана
експерти - Войцех Пшибильські, Павел Лауфер

26 травня 2011 р. - Львів, Центр міської історії Центрально-Східної Європи, 13:00
модератор
- Крук Галина
експерти - Войцех Пшибильські, Рафал Козінські

Учасники дискусій:

Олександра Шиманська, Артур Целінські, Павел Лауфер, Рафал Козинські, Войцех Пшибильські (Польща)
Вікторія Наріжна, Ганна Гронська, Олексій Растяпін, Олена Годенко-Наконечна, Олексій Карагодін, Руслан Буленок, Тимофій Хомяк,  Ігор Гут, Сергій Карпенко, Євген Мамаєнко, Зураб Аласанія, Миколай Рідний, Олександр Філоненко, Ігор Соломадін, Олег Векленко, Михайло Красіков, Ольга Жук, Марися Нікітюк, Андрій Курков, Катерина Бабкіна, Тарас Лютий, Маркіян Іващишин, Олександра Коваль, Уляна Гнідець, Магдиш Ірина, Богдан Шумилович, Юрко Кучерявий, Катерина Філюк, Дмитро Банніков, Оксана Бутук, Ліана Крішевська, Сергій Андрєєв (Україна)

Проект «ДНК міста» - цикл дискусій, метою яких є створення умов для максимально активної участі жителів у розбудові культурної політики свого міста та прийняття політичних рішень, використовуючи інноваційні методи залучення громадян.

До участі в дискусіях залучені видатні особистості, експерти з питань налагодження співпраці між урядовими та неурядовими організаціями, що працюють у сфері культури і мають вплив на функціонування держави та створення образу Польщі у світі.

Задачею проекту «ДНК Міста» є вирішення двох основних проблем, присутніх в багатьох містах Польщі та України. Перша з них стосується низького рівня участі громадян. Друга проблема обумовлена тим, що діяльність культурної політики влади не бере до уваги реальні потреби людей, що цікавляться культурою. Відсутність належних механізмів співпраці громадян з органами влади заважає останнім правильно діагностувати потреби своєї спільноти. Зокрема, це відбувається і тому, що громадяни не знають, як представити ці потреби владі.

Така проблематика полягає в неефективному управлінні установ і недостатньому фінансуванні культурних заходів.
Метод обговорення та дискусій має стати механізмом для вирішення таких проблем і в Україні.
Ця методика вже показала нові можливості співпраці між органами державної влади та громадянами в Польщі.

Мета проекту «ДНК міста»:

  • Створення дієвих партнерств між урядовими та неурядовими організаціями, які працюють у сфері культури, задля аналізу культурної політики і впливу на неї.

  • Винесення обговорення стану культурної політики у містах на публічний рівень.

  • Втілення в Україні досвіду Польщі у формуванні громадою міст культурної політики.

  • Поширення інноваційних інструментів впливу на культурну політику (культурні мапи міст, аудити культурних подій, соціально відповідальна культура і таке інше).

  • Збагачення культурного життя міст

  • Започаткування довготривалих партнерств між мистецькими і культурними середовищами України і Польщі.

  • Формування прикладу позитивної і реальної європейської інтеграції України через культурні проекти

Олександра ШИМАНСЬКА
(Польща)
Випускниця Національної академії театру, кіно і телебачення в Лодзі (Польща) (відділ управління виробництвом) та Варшавського університету (післядипломне навчання на спеціальності зв'язків з громадськістю). Стипендіат Британської Ради (післядипломні студії з культурної політики), випускниця Лондонського університету (спеціаліст у сфері управління установами культури та культурними проектами, а також з культурної політики та музичного менеджменту, магістр менеджменту в галузі мистецтва).
З 2002 року працює із засобами масової інформації по зв'язках із громадськістю, менеджер спеціальних подій у видавничому домі Hachette Filipacchi Польщі, директор з маркетингу, потім видавничий директор тижневика "Gala" у видавця G+J Gruner + Jahr (Польща). Головний продюсер телевізійних гала-концертів (пряма трансляція): Золоті качки (нагороди місячника "Фільм" у 2001 і 2003 роках) і Гала-концерт Троянди (чотири сезони: 2005-2008), співвласник незалежної компанії імпрез JOT, член польської Академії фотографії.
З березня 2011 - директор стратегічної групи і співавтор ідеї по підготовці Ґданська до конкурсу на здобуття звання «Європейська столиця культури».

Артур ЦЕЛІНСЬКІ
(Польща)
Випускник Політології UKSW у Варшаві. З 2009 року - заступник видавця часопису «Res Publica Nowa»; займається проблемами міста і створенням активних спільнот мешканців, які можуть брати участь у прийнятті основних стратегічних рішень, що стосуються їх районів; є одним з редакторів номеру "Право на Місто".
Лідер команди «ДНК Міста», який з 2009 року реалізує проекти, спрямовані на створення платформи для співпраці між міською владою та її громадянами, проектування та координації процесів консультацій та участі суспільства, догляду за створенням і впровадженням міської політики в галузі культури у відповідності з очікуваннями і потребами громадян.

Войцех ПШИБИЛЬСЬКІ
(Польща)
Головний редакторінтелектуальногочасопису «Res Publica Nowa», ініціатор програми «ДНК міста», здійснюваної «Res Publicою» в Польщі та закордоном. Науковийспівробітникваршавськогоуніверситету, спеціалізуєтьсяна інтелектуальнійісторіїХІХ іХХ століть.
Неодноразово нагородженийМіністромнауки Польщі, здобув титул  GoldmanSachsGlobalLeaderвідІнститутуміжнародної освіти(США).
Автор численних статей з питань взаємодії культуриі політики, які опубліковані у Польщі та Європі.
Редактор серії книг «ІдеїРеспубліки». Організатор дискусій і публічних дебатів, які зобов’язують до діалогу представників інтелігенції, мистців і тих, хто цікавляться сучасними ідеями світу.
Призначений в рамках «ResPublica» відповідним за державну програму «Партнерство Вільного Слова», яка створює мережу культурних та інтелектуальних періодичних видань на території колишнього Радянського Союзу. А також працює над створенням основи для діалогу в рамках груп, що представляють Центральну Європу (Чехія, Польща, Словаччина, Угорщина).

Рафал КОЗИНСЬКІ
(Польща)
Творець культури, митець Міста, шукач культурних кодів Сходу на Заході Європи.
З 1997 року, невтомний організатор культурного життя в Любліні.
Творець і координатор «Ночі культури», найбільшого суспільного явища серед культурних подій Любліна.
Засновник програми культурного співробітництва "Trans_Misja_Lublin_Ukraina" – співавтор проекту «L ² - піднесення рівня  культури Любліна та Львову»,
польсько-українських спільних фестивалів: «Тиждень актуального мистецтва», «Jazz Bez» і «Fort Missia»,
засновник першого взаємного обміну виставками сучасного мистецтва в Любліні та Львові «Український Зріз» - «Сила Мистецтва».
Президент польсько-українського фонду «Trans Kultura», спрямованого на створення і реалізацію проектів поза географічних меж,
адміністративних та етнічних груп, а також на розширення діалогу стосовно європейських цінностей.
Фонд був ініційований творчими організаціями України та Польщі і є відкритим для ініціатив.

Павел ЛАУФЕР
(Польща)
Захистив докторську дисертацію з естетики у Люблінському Католицькому університеті ім. Іоана Павла II
Член муніципальної програми «На Схід. Культура 2020», що проектує співпрацю культурної політики міста з регіонами Східної Європи, а також є співавтором сучасної мистецької програми «Люблін. Європейська Столиця Культури 2016», незалежний журналіст і письменник, координатор міжнародних культурних і мистецьких проектів, таких як фестиваль традиційної та аванґардної музики «KODY», фестиваль мистецтв в містах «OpenCity/MiastoOtwarte»
Консультант іавтор статей у міжнародних проектах, зокрема, «Сила мистецтва», «Форт місія», «L2 - Експоненціальна культура в Любліні та Львові».
Нагороджений титулом культурного мера Любліна у 2009 році та нагородою "Журавлі" у 2009 від польського Радіо Люблін в категорії "Слово".
Є перекладачем російської поезії.

Тимофій ХОМЯК
(Україна)
За фахом - історик, за покликанням — арт-менеджер,
директор Мистецької аґенції «АртВертеп» (www.artvertep.com),
засновник і музикант гурту «Вертеп»

Інформація про організаторів:

Мистецька агенція «Арт-Вертеп» (Україна)

Неурядова громадська організація, створена у 2001 році в Дніпропетровську.
Головною ідеєю Аґенції є створення та поширення культурно-мистецького простору та підтримка сучасного українського мистецтва.
Задля сприяння налагодження продуктивних взаємозв’язків між представниками українського культурно-мистецького ринку та їх споживачами
в 2002 році було створено мистецький портал ArtVertep.com.
Головною ідеєю порталу є поширення культурно-мистецького простору та медіа-підтримка як професійних так і молодих мистецьких проектів.

Часопис «Res Publica Nowa» (Польща)

Щоквартальний часопис ліберального профілю, що публікується у Польщі з 2008 року.

Паралельно з роботою редакції створено і підтримується декілька проектів для міста, культури і політики, серед яких - проект «ДНК Міста», спрямований на зміцнення голосів громадян у процесі творення міських культурних стратегій, використовуючи інноваційні методи дискусій та залучення громадян до прийняття політичних рішень, досліджуючи та аналізуючи культуру і свою присутність в міському просторі.

Візьми участь у дискусії в своєму місті!

Детальніше про проект: теми дискусій, учасників та їх релізи - в афішах дискусій по містам-учасникам проекту на ArtVertep.com

Заявки на участь та акредитація: artvertep@gmail.com

Проект реалізовано в Україні за фінансової підтримки Польського Інституту у Києві
www.polinst.kiev.ua


 

 

Про авторів

Проект ДНК міста , , Вікторія Наріжна , Тимофiй Хомяк , Мистецька аґенція Арт-Вертеп

Додав Тім 13 травня 2011

Коментувати
 
 
 

Гостиница Днепропетровск |  Светильники Днепропетровск |  Рекламное агентство |  Сауны Днепропетровска